Počet stránek ve webu: 43.214

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

14 let jsem žila s partnerem, máme spolu 2 děti. Od r. 2010 mám v jeho domě trvalý pobyt a partner také. 2022 jsem skončila na 4 měsíce v nemocnici. Moc nadějí mi nedávali a partner si během té doby našel o 20 let mladší slečnu, se kterou se odstěhoval do svého druhého domu. Děti máme jen ústní dohodou - týden a týden.

Partner podniká a vlastní celkem 3 (1 rodinný a 2 bytové domy). Já byla od r. 2010 doma. Nejprve na mateřské a poté nechtěl, abych pracovala. Starala jsem se o domy, nebo to co on potřeboval, tak jsem vždy vyřizovala.   Teď stále žiji v jeho domě.   Mám nějaké právo na vyrovnání, když jsme nebyli manželé? Vše komplet je psané na něj. Od baráku po automobily. Já nemám ani jak doložit, že jsem do společné domácnosti přispěla. Děkuji za odpovědi. Adéla.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud jste nebyli manželé a veškeré nemovitosti jsou ve výlučném vlastnictví jen partnera, nemáte žádný nárok na vyrovnávací podíl. Pouze na případné prokazatelné investice, které jste do nemovitostí vložila.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.