Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Strýc daroval, za svého života, mé matce auto. Učinil to pomocí plné moci, na které si nechal ověřit podpis u právníka. V té plné moci, ale nevyplnil kolonku technických parametrů darovaného vozidla. Než se stačilo auto převézt, strýc zemřel. Auto je, po jeho smrti, využíváno pečovatelkami, které se starají o jeho manželku.

Je plná moc platná i bez vyplnění technických parametrů auta a má má matka, i po jeho smrti, na auto nárok? Je možné někde zjistit jméno notáře, který pozůstalost vyřizuje a dodat mu plnou moc. Děkuji za odpověď.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud vozidlo nebylo převedeno v evidenci nemovitostí a neexistuje k němu kupní či darovací smlouva, pak stále patří do vlastnictví strýce a tedy do dědického řízení po něm. Notáře projednávajícího dědictví zjistíte tak, že se zeptáte na informačním oddělení soudu, v jehož obvodu strýc před smrtí žil, který notář dědické řízení po strýci projednává a následně buď přímo u soudu nebo přes internet na stránkách notářské komory www.nkcr.cz zjistíte kontakty na notáře.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.