Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bydlím s dcerou, které je 23 let, nikdy nepracovala, nepřispívá mi na bydlení ani stravu. Napadá mě i fyzicky, byla jednou vykázána policií ČR. Na magistrátu města mi řekli, že trvalý pobyt ji zrušit nemohu, neboť se tu zdržuje každý den. Na policii mi řekli, že ji musím opět pustit do bytu, protože tu má trvalý pobyt a pokud na mě zavolá policii, musím ji pustit do bytu.

Byt je v osobním vlastnictví a je psaný na mě. Nevím si už rady. Nemá ani zájem pracovat. V době mé nepřítomnosti mi sem vodí různé existence: feťáky a občany tmavší pleti. Omlouvám se za tento trošku rasistický výraz. Poradíte mi prosím jaké by bylo jiné řešení? Jsem v invalidním důchodu a od srpna budu i bez práce. Děkuji Vojtěchová Edita.

 

ODPOVĚĎ:
Je třeba podat žalobu na soud na vyklizení bytu, a to z důvodu, že není oprávněna jej užívat (nemá nájemní smlouvu či jinou smlouvu, na základě které by byla oprávněna byt užívat). Následně pak půjde zrušit i trvalý pobyt.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.