Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Manžel má se svou sestrou napůl zahradu se zahradní chatou, ovocným sadem, hřištěm na nohejbal. Vztah mají dobrý. Jde nám spíš o to, že sestra zde nežije a manžel vše dává po rodičích dohromady, tudíž do toho vráží svoje peníze a ona žádné, přijede vždy jenom na návštěvu.

Lze mezi sourozenci napsat nějaký papír, že od toho a toho data vše co zaplatí můj manžel, tak kdyby se jednou zahrada prodávala, nebo její část, že by se vše odečetlo (co do toho dal), aby to nešlo do jejího podílu? Stačí to napsat jen tak mezi sebou (pokud ano, poradíte mi, jak to formulovat? ), nebo to musí jít právní cestou? Děkuji za radu Tina.

 

ODPOVĚĎ:
Ano, můžete si mezi sebou sepsat dohodu, ve které vyčíslíte, kolik kdo do nemovitosti investoval a o kolik by se případně zkrátil podíl neinvestujícího v době prodeje. Doporučuji podpisy úředně ověřit. Pokud by v budoucnu nastal problém, byla by tato listina důležitým důkazem pro případné soudní řízení. Nejde asi ani tak o to, že byste se hádali se sestrou, ale pokud by po ní dědili její podíl dědicové, už se nedomlouváte s ní, ale s dědici, kteří na to mohou mít jiný názor. Proto doporučuji detailně se sestrou sepsat a podpisy ověřit.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.