Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

bývalý partner mI v 2018 způsobil škodu. Rozbil mI MacBook a iPad v hodnotě kolem 80 000 Kč. Po té mI šel koupit nový MacBook, ale v hodnotě 40 000 tisíc Kč. Vnímala jsem to jako náhradu škody, kterou mI bývalý partner způsobil. Nyní po rozchodu, chce po mně bývalý partner MacBook zpět. A pokud mu ho nevrátím, chce to nahlásit jako krádež jeho MacBooku.

Dal mi ho dobrovolně jako náhradu škody, kterou způsobil. Má schovaný účet jako doklad o koupi a MacBook je také pojištěný na jeho matku. Musím mu počítač vrátit, ikdyz mne ho daroval? Používám ho 07/2018-06/2019. Děkuji, Miroslava

 

ODPOVĚĎ:
Doporučuji nevydávat. Za situace, kdy se jednalo o kompenzaci za zničené věci, tak na Vás vlastnické právo přešlo a nejste povinna mu nic vydávat. Z právního pohledu se jedná buď o náhradu škody nebo dar, ale v obou případech jste vlastníkem věci Vy. Ať to na Policii klidně jako krádež nahlásí, Vy se braňte sdělením skutečného stavu věci, policie věc odloží a odkáže bývalého přítele na řízení občanskoprávní, tedy ať proti Vám podá žalobu a prokazuje.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.