Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Zemřela mi matka. Proběhlo dědické řízení. Jsem jediná pozůstalá dcera. Mamka bydlela v družstevním bytě. Firma, která družstvo zastupuje mi poslala po několika urgencích přeplatek za služby, ale do dnešního dne mi nedodali vyúčtování. I po urgenci po emailu, kde jsem žádala o zaslání výpisu do dnešního dne nemám nic v ruce.

Jednatelka firmy je v Olomouci a já jsem v Praze. Je s nimi i obtížnější komunikace. Paní nezvedá telefon. Jak mohu dále postupovat? Děkuji pěkně za opověď. Alexandra.

 

ODPOVĚĎ:
V tomto případě bych doporučoval zaslat doporučený dopis na správce družstva s výzvou k dodání vyúčtování se stanovením lhůty k poskytnutí. Poskytnutí vyúčtování je zákonná povinnost a její nedodání je dokonce sankcionováno smluvní pokutou. V případě nedodání je možné se obrátit na soud a vymáhat poskytnutí vyúčtování a případnou smluvní pokutu. Také bych na tento postup správce upozornil samotné družstvo. Je možné, že správce na rázný pokyn družstva vyúčtování nakonec zašle.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.