Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Zákazy od důchodců v panelovém domě SVJ. Před 5-ti lety (2017) přišla sousedka o 2 patra níže se zákazem, abych nevěšela prádlo na balkóně (které se nemůžu ždímat), se šnůrami vystrčenými mimo balkón do trávy, jelikož jí to kape na zábradlí. Poté cca za 2 roky zase květiny opět voda a lístky z květin. Loni (2021) (2021) to bylo krmítko na parapetu okna u našeho balkónu (to po mě řvali oba a bránili v odchodu) a letos (2022) nesmíme větrat ve společných prostorách (mezipatro), že jí je zima.

Podotýkám je o 2 patra níže a větrá se kvůli bezohledným kuřákům a to v noci na škvírku. Při nesouhlasu uráží a radí ať se odstěhujeme a také pak pomlouvá. Co s tím a může si to vůbec dovolit? S pozdravem Jiřina.

 

ODPOVĚĎ:
Bohužel sousedské vztahy jsou velmi těžce řešitelné. Z její strany je to šikanózní jednání a jednoduše je nejlepší ji ignorovat. Policie ani úřad Vám s tím nijak nepomůže. Pokud by jednání sousedky překročilo únosnou mez, např. by vás pomlouvala nebo dělala naschvály, může se z její strany jednat o přestupek, případně můžete podat tzv. sousedskou žalobu k civilnímu soudu a domáhat se, aby svého jednání zanechala.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.