Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám nájemní smlouvu na dobu určitou, kde se píše, že smlouva se automaticky vždy prodlužuje o rok. Úřad tuto větu v nájemní smlouvě neuznává a chce dodatek o prodloužení smlouvy. Správce bytu však za tento dodatek chce 750 Kč plus 21 % DPH. Má na to v tomto případě nárok? Nebo mi musí vystavit dodatek pro potřeby úřadu bez poplatku? Děkuji moc za odpověď. Denis.

ODPOVĚĎ:
Vůbec není důvodné, aby byl podepisován dodatek a už vůbec nevidím důvod k tomu, aby si pronajímatel účtoval jakýkoliv poplatek. Ovšem samozřejmě by bylo dobré požádat pronajímatele - jestli správně chápu - jedná se o obec - aby Vám sdělila, podle jaké položky zákona o správních poplatcích postupuje, Mně to tedy není jasné, neboť se jedná v daném případě o soukromoprávní záležitost, kde si každá strana hradí své a nevidím důvod, aby při prodloužení smlouvy kterákoliv ze stran požadovala po druhé straně hradit jakýkoliv poplatek.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.