Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám takový nepříjemný problém s majitelkou bytu. Nutí mě neoprávněně platit zálohy za služby a i s jejich nedoplatky. Zkoušela jsem to s ní probrat, ale bohužel bez úspěchu. Byla jsem dneska (26.09.2022) v kanceláři ochrana nájemníků a potvrdili mi to, že platím věci které bych podle občanského zákoníku platit neměla. Proto se na Vás obracím s dotazem. Mohli byjste mi, prosím, nějak s tím pomoct. Jak postupovat? Děkuji. Jarmila.

ODPOVĚĎ:
Pokud po Vás vlastník požaduje platby, na které nemá právo, pokouší se o bezdůvodné obohacení. Pronajímatel má povinnost Vám za každý rok dodat detailní vyúčtování, kde je uvedeno, co všechno hradíte a Vy máte právo vyúčtování reklamovat a uhradit jednoduše jen to, co jste povinen dle zákona. Pokud by se pronajímatel chtěl obracet na soud, pak by nebyl s neoprávněnými platbami úspěšný. Pokud byste chtěl oslovit někoho, kdo by Vám pomohl a jeho slova působila autoritativně, můžete oslovit advokáta, jejichž seznam dle lokality najdete na www.cak.cz nebo www.advokatikomora.cz.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.