Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Při kontrole vyúčtování elektřiny ve společných prostorách domu jsem zjistil, že asi na 3 LED světla máme spotřebu cca 0,8 MWh/rok, což dělá přibližně 2,5 kWh denně. Částka se mi zdá nepřiměřená. Při žádosti, aby byla účtovaná částka reklamována u dodavatele, jsem byl současným předsedou SVJ, který je jediným zmocněncem při jednání s dodavatelem, odmítnut.

Jak mám postupovat? Musím vyvolat hlasování o tom, aby byla podána reklamace? Děkuji zdvořile. Bartoloměj.

 

ODPOVĚĎ:
Ano, hlasování o podání reklamace je jedna z variant řešení. Je třeba si též uvědomit, že výbor SVJ jako statutární orgán je povinen jednat s péčí řádného hospodáře. Pokud tak nejedná a je zjištěno, že jeho liknavostí byla způsobena škoda, odpovídají členové svým jménem a tedy i majetkem za způsobenou škodu. Proto by mělo být i v jejich zájmu situaci řešit. Pro účely hlasování bych dále doporučila zajistit si nějaké odborné vyjádření od elektrikáře, abyste měl podklady, které případně při hlasování předložíte.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.