Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Bydlím v panelovém domě, byt v osobním vlastnictví. Nad nás se nastěhovali nájemníci, kteří jsou velice hluční, tím myslím, že opravdu strašně dupou, několikrát jsme je žádali jestli by nebyli ohleduplní, ale nic se nezměnilo. Naopak nám dělají naschvály. Proto jsem oslovila majitelku bytu. Ta mi řekla, že to bude řešit, ale bohužel už mi nezvadá telefon. Chci se zeptat, zda se mohu nějak bránit. Děkuji předem za odpověď. Ulrika.

ODPOVĚĎ:
Ano, samozřejmě se bránit můžete. Podle Občanského zákoníku se každý musí chovat tak, aby neobtěžoval ostatní nad míru přiměřenou místním poměrům. Pokud nájemci dělají nesnesitelný hluk, pak narušují sousedské vztahy a mohli byste nepochybně majitelku žalovat, aby zajistila ve svém bytě klid. Pokud byste se ale obrátila na soud, bylo by dobré mít důkazy o této situaci, tedy např. výjezdy městské policie, svědectví jiných osob, hluková studie, apod.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.