Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Máme nájemní smlouvu u městského bytu, která se automaticky obnovuje co 3 měsíce. Nyní jsme podali žádost o ukončení smlouvy o měsíc dříve (tedy měsíc před automatickým obnovením) k radě města, což rada schválila. Bohužel jsme se až poté dověděli, že byt potřebujeme nadále využívat. Je možné, aby byla smlouva (nájem) zrušena, či ukončena skrze naší žádost a schválení na radě města?

Žádnou dohodu jsme nepodepsali, nájem řádně platíme. Může být náš dotaz a projednání na radě města brán jako právně platný s tím, že již mají např. nové nájemníky a musíme se vystěhovat? Pokud ano, tak můžeme se nějak bránit proti případnému neobnovení smlouvy? Děkuji za odpověď.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud již rada ukončení smlouvy schválila, pak je ukončení smlouvy účinné. Jedinou možností by pak bylo znovu požádat o přidělení bytu, kdy byste opět museli prokazovat, že splňujete podmínky pro nové přidělení.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.