Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Jsem v pronájmu, platím 19.000 Kč nájem a 4.000 Kč poplatky. Podle vyúčtování z družstva za vodu, teplo a odvoz odpadků je přeplatek 8.715 Kč, ale majitel chce ode mě nedoplatek 30.421 Kč, protože družstvu měsíčně platil 5.220 Kč. Podle mě by mě mělo zajímat jen vyúčtování, za které byl od družstva přeplatek, protože podle smlouvy jsem nic neporušila a majitel mi odmítá přeplatek vydat.

Prý pokud mu nezaplatím jeho určený nedoplatek, tak mě vyhodí. Co mám dělat? Elektriku a plyn platíme sipem a tam byl také přeplatek 130 Kč. Díky za radu.

 

ODPOVĚĎ:
Pronajímatel si sám nemůže stanovovat nedoplatky, pokud dodavatelé služeb vykazují přeplatky. V tom případě se ze strany pronajímatele jedná o bezdůvodné obohacení, pokud po vás chce nějaký fiktivní nedoplatek, který si sám stanovil. Doporučuji to s ním nadále řešit pouze písemnou cestou, abyste v případě soudního sporu měli nějaký doklad o tom, na jaké téma jste spolu komunikovali. Pokud by Vám dal výpověď z nájmu, měli byste do dvou měsíců podat k soudu žalobu, kterou se budete domáhat přezkoumání platnosti výpovědi.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.