Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Sousedka mé nájemkyně z bytu si neustále u mne stěžuje na štěkajícího psa. Řešila jsem to již v létě 2019, sousedka se odmítla schůzky s mou nájemnicí zúčastnit (je na ni údajně sprostá a nedosahuje jejího IQ). Nájemnice mi tvrdila, že psa nenechává o samotě aby štěkal, v domě má téměř každý nájemník psa i samotná sousedka, která si stěžuje.

Nyní se situace zase vyhrotila, sousedka mně vytýká, že vybírám nájemné a nic s tím nedělám. Je to údajně mou povinností. Nájemnice řádně platí nájemné, udržuje byt, nemám s ní problém. Děkuji Adriana.

 

ODPOVĚĎ:
Vy jako majitel bytu jste povinna zabezpečit, aby Váš nájemník neobtěžoval jiného. Pokud k obtěžování dochází, např. štěkotem psa, musela by se osoba, která je štěkotem obtěžována, obrátit na soud s žalobou přímo na nájemnici, aby se obtěžování zdržela, jak si to zajistí, je její problém. Po Vás by sousedka mohla žádat odškodnění za újmu, kterou štěkotem utrpí, neboť z jejího pohledu situaci neřešíte. Musela by ale rozsah újmy prokázat.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.