Počet stránek ve webu: 43.133

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (2 hlasů)

Od města mám pronajatý pozemek k zahrádkářské činnosti. V souladu s ustanovením nájemní smlouvy jsem na pozemek umístil chatku ze dvou spojených buněk. Na pozemku není přívod elektřiny, vody, kanalizace ani plynu. Chatka je položena na betonových pražcích, není spojena ze zemí.

Několikrát jsem žádal o odkoupení pozemku z důvodu řádného užívání - přivedení přípojky elektřiny a vody. Nebylo mi vyhověno a z důvodu nezavkladování chatky mě byla dána výpověď z nájmu. Musím chatku zavkladovat v katastru nemovitostí ČR, když je umístěna na pozemku, který není v mém vlastnictví?  

 

ODPOVĚĎ:
Ano, i chatku musíte jako stavebník vložit do katastru nemovitostí. Pak jste vlastníkem chatky a vlastníkem pozemku pod ní je jiný subjekt. Pokud ale uvádíte, že jste chatku postavil v souladu s nájemní smlouvou, pak její postavení či nezavkladování není důvodem pro ukončení nájemní smlouvy.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.