Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jedná se o smlouvu na pronájem pozemků. Podepsaná 2.9.2005 Odstavec VII. zní: "Nájemné se sjednává na dobu určitou - 5 let, na roky 2005 - 2009 s výpovědní lhůtou vždy k 31.12. předposledního roku pětiletého období. Nájem pozemků nepřístupných neskončí dříve, než budou provedeny komplexní pozemkové úpravy.

Pokud žádná ze smluvních stran neučiní žádný podnět k ukončení nájemního vztahu, obnovuje se nájemní smlouva po uplynutí 5 let, na další pětileté období, za stejných podmínek. Při ukončení nájemního vztahu se provede písemný zápis o odevzdání a převzetí pozemků.
VIII.
Tato smlouva nabývá účinnosti dnem podpisu a současně se tímto ruší platnost dosavadní smlouvy na dobu určitou.  
Do kdy tedy podle výše popsaného platí smlouva? Měl jsem podat výpověď na konci minulého roku, nebo můžu podat výpověď nyní a smlouva skončí 2.9.2020?

 

ODPOVĚĎ:
Ujednání o ukončení smlouvy je skutečně velmi nepřehledné a skoro bych se domnívala, že pro neurčitost neplatné. Nicméně dle mého názoru jste měl výpověď podat minulý rok, aby skončila k září 2020.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.