Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bydlím v pronajatém bytě (celý dům patří jednomu majiteli) a zrovna jsem dostala zúčtování služeb za rok 2018. Překvapily mne následující položky v kategorii "Ostatní": revize kotle, komínu, protipožární okno, protipožární technika a různé opravy v domě. Protože se celkově jedná o vyšší částku, ráda bych si ověřila, zda má majitel skutečně právo po mě tyto položky chtít (spolu) hradit.

Ve smlouvě do tohoto detailu pořešeno není, řeší se jen na úrovni "nezbytných" služeb. Také mě zarazily vysoké náklady na provoz výtahu (na byt vychází na 4.000 Kč ročně) - je možné nějak oficiálně ověřit, zda jsou skutečně adekvátní? Předem moc děkuji, Marie.

 

ODPOVĚĎ:
Vámi uvedené služby v kategorii "Ostatní" by měl hradit přímo vlastník nemovitosti, nikoliv Vy. Tyto služby se vážou k vlastnictví nemovitosti, nikoliv k nájemnímu vztahu. Náklady na provoz výtahu byste si mohla ověřit u správcovské firmy nebo u výboru SVJ, máte právo na předložení vyúčtování nákladů na provoz výtahu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.