Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

S přítelkyní jsme se rozešli po pěti letech (2014-2019), nebyli jsme sezdáni. Zrekonstruovali jsme rodinný domek, který jsme pořídili za 800.000 Kč. Hradil jsem hotově 250.000 Kč. Na zbytek si vzala přítelkyně hypotéku. Rodinný dům, tedy RD je v jejím vlastnictví. Veškeré práce jsem prováděl sám, včetně investic, na které mám účty.

Přítelkyně mi sdělila, že si mohu odvézt soukromé věci, investiční celky však nikoliv a odmítá jakoukoliv kompenzaci. Do rekonstrukce rodinného domu jsem přispěl částkou v hodnotě více než 500.000 Kč. Nyní bývalá přítelkyně prodává rodinný dům, RD za 1.896.000 Kč. A je již rezervován. Můžete mi prosím poradit, jak dosáhnout toho, abych byl odškodněn? Obávám se, že po prodeji již neuvidím ani korunu. Děkuji. S  pozdravem Radovan.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud máte doklady na částky, které jste do rekonstrukce či na pořízení domu investoval, můžete se domáhat této částky prostřednictvím žaloby, tedy podat k soudu žalobu o zaplacení. Pokud byste ale doklady neměl a neměl jak prokázat, co jste investoval, je tato pozice z právního pohledu velmi nevýhodná, neboť pokud neprokážete to, co tvrdíte, neunesete důkazní břemeno a žaloba úspěšná nebude.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.