Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Obracím se na Vás s prosbou o radu. Mí rodiče před nějakým časem koupili rodinný dům, kde jsem s nimi po celou dobu žila i já. Domluvili jsme se, že si část domu zrekonstruuji dle svého a za své náklady a budu tam žít s nimi. V průběhu rekonstrukce se však naši rodiče rozvedli a já i moje matka jsme se musely z domu odstěhovat.

S mým otcem jsem přerušila všechny kontakty. Chtěla bych však vědět, jestli mám nárok na proplacení částky, kterou jsem do rekonstrukce vložila. Dům je napsaný na něj a když jsem se s ním snažila domluvit, vůbec neodpovídá. Jedná se o částku cca 12.000 Kč za hrubou rekonstrukci koupelny. Mám na částku nárok, když je dům napsaný na něj a já dům pod jeho nátlakem musela opustit i se změnou trvalého bydliště? Všechny faktury mám samozřejmě schované, částku mám jak doložit. A pokud na to případně nárok mám, jak mám postupovat? Děkuji, Karolína

 

ODPOVĚĎ:
Samozřejmě máte právo na vrácení investic. Jedná se o investice do majetku, který není Váš, proto se v rámci bezdůvodného obohacení můžete částky domáhat zpět. Měla byste to ale stihnout do tří let po rekonstrukci. Postup je takový, že byste mu měla napsat předžalobní upomínku a následně podat žalobu, pokud Vám peníze nevrátí.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.