Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 4.25 (4 hlasů)

15.4.2019 jsem si objednala přes Facebookové stránky "Vinkys-kabelky, doplňky" (podnikatelský subjekt Šárka Pokorná, Opolanská, Libice nad Cidlinou, IČO 04812832) 2 kabelky + poštovné ve výši 1.780 Kč. Platbu jsem hned poslala dle zaslaných údajů s tím, že po připsání platby mi budou kabelky zaslány do 3 týdnů.

Několikrát jsem urgovala, paní mi lhala, že už byly odeslány nebo nereagovala vůbec. 29.7.2019, po téměř 3 a půl měsíci jsem objednávku zrušila s tím, že požaduji vrátit peníze. Paní mě stále ujišťovala, že objednávku určitě posílala, ale není tomu tak. Žádný doklad o tom, že mi objednávku třeba posílala a já bych si ji třeba nevyzvedla mi neposlala. 6.8.2019 mi sama posílala dotaz, abych ji poslala své číslo účtu. To jsem hned udělala a nedělo se nic. Vrácení peněz jsem urgovala a přiložila jsem i pdf potvrzení o platbě kabelek. Bez odpovědi. Ve druhé polovině srpna 2019 jsem znovu urgovala, kdy mi budou vráceny peníze. Paní si zprávu přečetla a vůbec nereaguje. Vše mám ve zprávách na Facebooku a potvrzení z banky o provedené platbě za kabelky z dubna 2019 také mám. Poradíte mi prosím, jak mám peníze za nedodané a již dávno zaplacené zboží získat zpět? Mám podat trestní oznámení? Děkuji Miroslava.

 

ODPOVĚĎ:
Můžete se obrátit i na policii, aby ta prošetřila, zda se tato paní nedopouští nějakého trestného činu.
Co se týká vrácení peněz, doporučuji jí zaslat na uvedenou adresu (Libice nad Cidlinou) písemnou předžalobní výzvu (vzor naleznete zde: https://www.zbynekmlcoch.cz/ke-stazeni/obcanske-pravo-vzory/predzalobni-upominka-vyzva-k-uhrazeni-dluhu-vzor-ke-stazeni-zdarma-novy-obcansky-zakonik-2014), ve které popíšete, co se stalo (objednávka kabelek, nedodání, zrušení objednávky) a současně ji vyzvete, aby Vám peníze vrátila (např. do 1 týdne).
Dále ji upozorníte, že pokud na tuto výzvu nebude reagováno, můžete se obrátit na soud. Doporučuji zaslat alespoň doporučeně tak, abyste měla doklad o odeslání.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.