Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

10/2018 si odstavil známý na mém dvoře nepojízdnou motorku, s tím, že objedná náhradní díl. Několikrát jsme ho vyzvali telefonicky, aby si motorku odvezl, ale do dnešního dne tak nebylo učiněno. Největším zklamáním je pro nás to, že je to obyčejný podvodník, který okradl finančně nás a spoustu dalších lidí (bude podáno trestní oznámení).

Motorka nebyla napsána na něj, ale na jeho bývalou ženu. Oslovila jsem ji, že má na našem pozemku motorku, kterou tam nechci. Její odpověď byla velmi arogantní. Jak mám postupovat? Je možné jí vyčíslit za 10 měsíců částku za to, že parkuje na mém pozemku, popř. i odtah? V dnešní době je něco nehorázného, jak se lidi chovají a měli by nést následky. Děkuji Simona.

 

ODPOVĚĎ:
Nejprve písemně (nikoliv telefonicky) vyzvěte oba majitele, aby si motorku odvezli, jinak ji ze svého pozemku odstraníte na své náklady, které ale budete následně od nich vymáhat. Písemné doručení by mělo mít i doručenku, aby jste mohla u případného soudního řízení doložit doručení předžalobní výzvy. Pokud si motorku neodvezou, ani neuhradí náklady s jejím odstraněním, pak tyto náklady můžete vymáhat soudně a následně i exekučně.  

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.