Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Kamarádka si našla podnájem, kde bylo podmínkou odkup použitého nábytku, který v bytě původní nájemníci ponechali a za ten požadovali 20.000 Kč, přestože takovou hodnotu neměl. Nicméně bydlení potřebovala a tak paní dala zálohu 9.000 Kč, zbytek měla doplatit při nastěhování v září. Bohužel se dostala jako matka samoživitelka dostala do finanční tísně a paní to včera (14.08.2019) 5.8. oznámila a požádala o vrácení zálohy. Paní se jí vysmála a řekla, že ji nic nedá a to ani nábytek.


6.8.2019 nábytek prodala a byt pronajala jiným nájemcům. Takže nemá ani 9 tis. ani nábytek a už vůbec kde bydlet. Jaké máme šance a jak postupovat, aby byla vrácena záloha. Předání peněz je v příloze a není tam nic uvedeno o tom, že by byla nevratná při odstoupení. Taky přikládám komunikaci paní. Upřímně zvažujeme trestní oznámení. Děkuji Stonjeková.


ODPOVĚĎ:
Dobrý den,
v daném případě bych doporučila trestní oznámení nejen zvážit, ale i podat. Je možné, že bude stačit, když si Policie paní předvolá a vyslechne ji a paní peníze vrátí. Pokud by tak neučinila, obraťte se na občanskoprávní soud s žalobou o vydání bezdůvodného obohacení. Peníze zadržuje protiprávně a musí je vrátit.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.