Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Při zjišťování podmínek kotlíkové dotace bylo zjištěno na katastru nemovitostí ČR, že jsou zapsány 4 bytové jednotky. Dům je straší zástavby s chodbou a schodištěm, které prochází středem domu. I když dům je dvoupodlažní, podkroví žádné podlaží nemá samostatný vchod. Proto nelze mluvit o samostatných bytových jednotkách.

Jak nejjednodušeji změnit zápis v katastru nemovitostí na rodinný dům. Případně zjistit, kdo udělala chybný zápis? Na stavebním úřadu je částečná dokumentace s popisem místností v podlažích cca ze 40 let. Dům byl postavený v roce 1884 a od té doby měl několik vlastníků. Bohužel nevlastníme žádnou dokumentaci. Dům byl zděděný. Děkuji, Vilém

 

ODPOVĚĎ:
Jednotka zahrnuje byt jako prostorově oddělenou část domu a podíl na společných částech nemovité věci vzájemně spojené a neoddělitelné. Jednotka je věc nemovitá.
Katastr nemovitostí bude vyžadovat pro provedení změny doložení dokladů schválených ze strany stavebního úřadu. Obraťte se tedy na příslušný stavební úřad. Zjistit, kdo udělal popř. kdy chybu v zápisech, můžete nahlédnutím do sbírky listin v katastru nemovitostí, zde by měly být uvedeny podklady, které vedly k zápisu jednotlivých skutečností do katastru nemovitostí.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.