Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.704

exekuce, nový zaměstnavatel

Odesláno: 
Otevřeno 280 x
2 odpovědi
 
Dobrý den, kamarád je půl roku bez stálé práce, příležitostné brigády na DPP, exekuci si ale platí sám, dobrovolně, každý měsíc pravidelnou splátku. Toto bylo oznámeno i exekutorovi.
Nyní bude mít pracovní smlouvu /HPP/. Musí oznámit soudu nového zaměstnavatele? - kvůli srážkám ze mzdy, nebo nemusí a bude pokračovat ve svých dobrovolných splátkách /které mj. převyšují částku, kterou by mu zaměstnavatel srážel z jeho domluvené mzdy/? Zkrátka kamarád zaměstnavateli exekuci nenahlásí, ale bude pokračovat v jejím řádném splácení sám za sebe - splátka téměř 2x převyšuje to, co by zaměstnavatel srazil srážkou ze mzdy dle zákona. Díky za odpověď
 
Dobrý den, v exekuci není povinnost sdělovat změnu zaměstnání, nicméně řada exekutorů obesílá v určitých intervalech (cca 3 měsíce) banky, pojišťovny, apod. , zda se něco v majetkových možnostech dlužníka nezměnilo. Při HPP je zaměstnavatel povinen odvádět část zdravotního a sociálního pojištění za zaměstnance, takže pokud exekuci vede exekutor, který veřejné insitutce obesílá, nové zaměstnání Vašeho kamaráda zjistí a vydá exekuční příkaz na srážky ze mzdy. I v takovém případě bych doporučovala dál hradit pravidelné splátky, aby exekutor nepřistoupil k vedené exekuce prodejem movitých věcí, apod.