Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.549.185

Konec insolvence - exekutor

Odesláno: 
Otevřeno 158 x
4 odpovědi
 
Dobrý den, v březnu 2023 bylo vydáno usnesení o skončení me insolvence a též osvobození od doplacení pohledávek. Měla jsem víc exekucí, někteří exekutoři už mi sami poslali usnesení o zastavení exekuce. Dnes (21.04.2023) jsem se ale dozvěděla, že jeden exekutor žádal v mé bance o sdělení bankovních informací. Volala jsem tam, a bylo mi jen arogantně řečeno, že si můžou provádět lustrace osob, jak uznají za vhodné. Mně to tedy přijde divné, říkala jsem jim, že mám insolvenci schválenou, ukončenou. Tento exekutor se i přihlásil s pohledávkami. Myslíte, že je možné, že bude chtít něco na mou osobu zahájit, a může vůbec, když mám usnesení o schválení i s nabytím pm. V centrálním registru exekucí jsem i koukala, že poslední dny aktualizoval dlužné částky u ex. rizenich.
Moc se bojím, byla jsem šťastná, že můžu začít s čistým štítem.
Předem moc děkuji
Petra
 
Dobrý den, doporučuji obrátit se na daného exekutora písemně, doporučeným dopisem s žádostí o sdělení stavu jím vedeným exekucí za Vaší osobou včetně podrobné specifikace Vašeho dluhu (věřitel, výše, datum vzniku závazku). Ověřte, zda nedošlo k situaci, že exekutor vymáhá pohledávku novou, vzniklou např. během insolvenčního řízení po zjištění úpadku, kterou jste navzdory osvobození povinna věřiteli uhradit.




 
Dobrý den, moc děkuji za odpověď. Jsem si jistá, že mi nové dluhy nevznikly. Zkontrolovala jsem si centrální registr exekucí a mám tam právě ty od JUDr. Jichy, které byli i přihlášeny do insolvence. Myslite, že by bylo vhodné, abych si napsala žádost - návrh na zastavení exekuce spolu s mým usnesením o oddlužení od soudu? Ještě jednou moc děkuji a hezký den
čekejte
Váš dotaz byl přijat ke zpracování. Odpověď Vám přijde na emailovou adresu, kterou jste zadal/a při uložení dotazu. Děkujeme, že využíváte našich služeb.