Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.548.185

ukončení insolvence výmaz

Odesláno: 
Otevřeno 946 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
v roce 2011 jsem spadla s bývalým manželem do insolvence, ta se řádně 5 let splácela a v roce 2017 byla ukončena jako ukončená věc. Letos (2019) jsem se znova vdala a rekonstruujeme s manželem dům, potřebovali bychom hypotéku, ale nikde nám jí nechtějí schválit, jelikož jsem stále evidována v insolvenčním rejstříku, můj manžel má registry v pořádku, tak že vina je na mé straně. Je nějaká možnost, jak zažádat, abych byla z rejstříku vymazána, abychom mohli zrekonstruovat dům? Děkuji Kučerová
 
Pěkný den,

Výmaz insolvenčního řízení z ins. rejstříku se řídí zákonem č. 182/2006 Sb. , o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon) § 425 Insolvenční rejstřík. Po uplynutí 5 let od nabytí právní moci rozhodnutí, jímž bylo skončeno insolvenční řízení, vyškrtne insolvenční soud dlužníka ze seznamu dlužníků a údaje o něm v insolvenčním rejstříku znepřístupní.

Bohužel se asi jedná o pravidla dané banky u které si chcete vzít úvěr. (I když skončená insolvence ve své podstatě znamená, že již nemáte žádné dluhy, které byste splácela.)