Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.549.101

Exekuce DPP + HPP

Odesláno: 
Otevřeno 664 x
2 odpovědi
 
Dobrý den,

jako zaměstnavatel jsme přijali zaměstnance, který má u nás dohodu o provedení práce na 10 000 za měsíc. Na dohodu pracuje od 15.10.2019. Jeho exekuce jsme zjistili až teď, když už jsou zpracované mzdy za říjen. Současně má zaměstnanec HPP u společnosti, kde zemřel jednatel společnosti a nikdo za společnost nejedná (nebo jen nějaký správce -společnost nikdo z dědiců nepřevzal), nejsou vypláceny mzdy atp. Pokud teď budu kontaktovat účetní, co po ní mám chtít? Nevím přesně jakého exekučního správce kontaktovat a pokud zjistím, že paní účetní nic na exekuce neposílá, tak kolik bych měla exekutorovi posílat já? Mám se mu sama ozvat a zatím peníze z DPP deponovat? Nebo je můžu vyplatit a čekat na rozhodnutí exekutora? Až ukončí pracovní poměr se současným zaměstnavatelem, tak je my budeme zaměstnávat na HPP a dohoda o provedení práce bude zrušena.
 
Dobrý den, uvedený případ je komplikovaný a přesahuje rámec této poradny. Doporučovala bach Vám obrátit se soudního exekutora, kzerý vydal exkeuční příkaz na srážky ze mzdy a dohodnout se s ním (jejich účerním oddělením), jaká výše srážek připadá na mzdu, kterou pobírá dotyčný povinný u Vás. Účetní jiného zaměstnavateke bych kontaktovala s obdobným dotazem, tj. jakou výši srážek ze mzdy provádí ona.
 
Dobrý den, uvedený případ je komplikovaný a přesahuje rámec této poradny. Doporučovala bach Vám obrátit se soudního exekutora, kzerý vydal exkeuční příkaz na srážky ze mzdy a dohodnout se s ním (jejich účerním oddělením), jaká výše srážek připadá na mzdu, kterou pobírá dotyčný povinný u Vás. Účetní jiného zaměstnavateke bych kontaktovala s obdobným dotazem, tj. jakou výši srážek ze mzdy provádí ona. Dobrý den.