Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.551.281

rozvod v průběhu insolvence

Odesláno: 
Otevřeno 342 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
v prosinci tohoto roku 2019 vyprší pětiletý cyklus našeho insolvenčního řízení. V insolvenci jsme jako manželé a po celou dobu se řídíme rozsudkem. Insolvence probíhá formou srážek z mého platu a zasíláním dalších částek od tzv. dárců. Nicméně vše hradím sám a uhradím i po dobu následujících třech měsíců.
Manželka si našla nového přítele a dohodli jsme se na rozvodu. Pokud požádám o rozvod, bude to mít nějaký vliv na průběh insolvence? A jak mám vyřešit rozdělení majetku, který je nyní v průběhu insolvence nedotknutelný? Veškerý majetek jsme získali v průběhu manželství.
Domníval jsem se, že rozvodem bych insolvenci zkomplikoval a chtěl jsem počkat do jejího ukončení. Nejraději bych se ale rozvedl hned.
Děkuji za pomoc a radu, jak postupovat.
 
Pěkný den,

rozvod jako takový nemá na průběh insolvenčního řízení vliv. I u rozvedených manželů insolvence trvá (pokud je hrazeno). Rovněž se domnívám, že vzhledem k rychlosti soudů nedojde k rozvodu dříve jak v prosinci, kdy vám má oddlužení skončit.

Domnívám se, že do skončení ins. řízení nebudete moci vypořádat společné jmění manželů. Nicméně i toto řízení trvá určitou dobu. Upozorňuji, že k vypořádání SJM by mělo dojít do 3 let od rozvodu, po této lhůtě se na vás bude pohlížet jako na spoluvlastníky a budete mít vše "napůl".