Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.550.334

Zrušení insolvence pro neplanění povinností - zasílání nižších částek splátek insolvenčnímu správci

Odesláno: 
Otevřeno 210 x
1 odpověď
 
mi bylo doručeno od soudu rozhodnutí o zrušení insolvence, z důvodů neplnění povinností. Ty jsem se snažila plnit, bohužel došlo ke ztrátě zaměstnání a s péčí o dvě malé děti se práce špatně hledala. Zkusila jsem podnikat jako živnostník, ale to nefungovalo (vzniknul mi další dluh na ČSSZ), momentálně pracuji od ledna 2019 a odesílám část výplaty. Bohužel po dobu zkušební doby to byly asi částky malé. Insolvenční správce se mnou nekomunikoval (ani s účtárnou zaměstnavatele). Nemám žádný majetek (pouze teď nepojízdné auto a pár drobností). Je moje situace řešitelná? Do konce insolvence mi zbýval 1,5 roku, v lednu jsem soudkyni při projednání situaci vysvětlovala, kde není z čeho brát, tam prostě není. Teď je situace lepší, mám práci, ale ani nevím, co pro mne zrušení znamená a dopis jsem četla několikrát, ale nerozumím tomu. Rodiče mi nechtěli podepsat darovací smlouvu, měli strach ze závazků, ale teď by ochotni byli.
Děkuji Pavla
 
Dobrý den,

v prvé řadě zjistěte, zda je ještě možnost podat odvolání proti Usnesení o zrušení schváleného oddlužení a zastavení řízení. Odvolací lhůta je 15 dní od doručení usnesení.

Pokud tato lhůta již uplynula, bude rozhodnutí pravomocné a nelze tak v řízení pokračovat.
V takovém případě budete muset podat nový návrh na povolení oddlužení, kde bude třeba řádně vysvětlit, proč bylo vaše předchozí řízení zastaveno.