Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.539.300

Přerušení insolvence

Odesláno: 
Otevřeno 509 x
3 odpovědi
 
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně pozastavení insolvence z důvodu operace. Zajímá mě jestli je možné posunout splátky po dobu nemoci, nebo musím dodržet splátky i když budu dlouhodobě nemocný
 
Dobrý den,
insolvenční zákon možnost přerušení oddlužení explicitně nepovoluje, ale ani nezakazuje.
V praxi jsem se již několikrát setkala s přerušením splátkového kalendáře na předem určené období.
Po tuto dobu oddlužení neběží a počet měsíců pro oddlužení se tím posunuje. Je však nutno počítat s tím, že soud nemusí takovému návrhu vyhovět (ač si nedokážu představit důvod, proč by tak neučil).
 
Dobrý večer mám insolvenci mám ČID 5.147Kč a z výplaty mi strhává insolvenční zprávce 4500Kč určeno soudem tato částka. V listopadu jsem měla paragraf na maminku 3 krát po 9dnech ve výši 1900Kč celková částka byla přes 5000Kč může insolvenční zprávce tuto částku použít na insolvenci jako splátku děkuji zelinova email vlastazelinova@seznam.cz
 
Dobrý den,
pokud Vám byla soudem stanovena tzv. fixní srážka, tj. srážka ve výši 4 500,00 Kč, tak žádné další srážky z tohoto příjmu prováděny nebudou.
Pokud Vám žádná jiná než zákonná srážka schválena nebyla a výše srážek z příjmů se řídí pouze zákonem, tento příjem bude pro účely výpočtu srážek zohledněn a může být rozvržen mezi věřitele.