Počet stránek ve webu: 43.133


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.495.513

Kolik exekucí musí mít dlužník k podání návrhu na insolvenci, oddlužení, osobní bankrot

Odesláno: 
Otevřeno 699 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda je je možné podat insolvenci, pokud je pouze jedna exekuce a žádný jiný dluh není? Všude se píše, že je potřeba mít více věřitelů. A co se děje s penězi které již exekutor vymohl?
Děkuji za odpověď
 
Dobrý den,

platí, že dlužník je v úpadku, má-li více věřitelů, tedy alespoň dva.
Za dva závazky se d ovšem považovat i jeden exekučně vymáhaný dluh, neboť obvykle dlužník má pohledávku za věřitelem a dále má pohledávku za soudním exekutorem z titulu náhrady nákladů exekučního řízení.

Pokud již soudní exekutor cokoliv vymohl, tyto finance započte na své v danou chvíli již vyčíslené náklady a dále na pohledávku oprávněného.

Doporučuji kontaktovat zpracovatele insolvenčních návrhu (seznam naleznete na webu https://vesta.justice.cz), který Vám sdělí, zda splňujete podmínky pro povolení oddlužení a pokud ano, tak Vám též insolvenční návrh zpracuje.
 
Dobrý den,
Rodiče jsou v insolvenci a 23.10 jim prodali nemovitost. Za jak dlouhou dobu se musejí z nemovitosti vystěhovat?
Děkuji
 
Dobrý den,

o datu, kdy mají dlužníci zpeněženou nemovitost v rámci insolvenčního řízení, by měli být informováni zejména insolvenčním správcem.
Platí, že v nemovitosti mohou setrvat nejméně do té doby, než v Katastru nemovitostí nebude proveden vklad vlastnického práva ve prospěch kupujícího, což nikdy nenastane dříve než 21 dní po podpisu kupní smlouvy.
Povinnost vyklizení nemovitosti však může být v uzavřené smlouvě domluvena i na pozdější dobu, což však musí Vašim rodičům sdělit jejich insolvenční správce, neboť oni nebyli stranou podpisu smlouvy a tyto informace jim tak nemohou být známy.