Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.539.682

Dopad mé exekuce na přítelkyni ve společné domácnosti - je automaticky dlužník?

Odesláno: 
Otevřeno 635 x
3 odpovědi
 
Dobrý den, je mi 25 let. Mám 2 exekuce, jednu u ČSOB a druhou RWE. U banky je to cca 300 000 Kč, u RWE asi 15 000 Kč. Momentálně bydlím u rodičů, byly tady a nic nezabavili. Jsem zaměstnán ale na 6h denně, z platu mi tedy exekutor stahuje 500 Kč a na další exekuci zasílám měsíčně 200 Kč. S přítelkyní se chceme sestěhovat ale nechceme, aby nám vše vzali a bát se návštěvy exekutora. Pracuji na 6h denně v chráněných dílnách, s platem 9 000 Kč hrubého tj. 7 700 Kč čistého, na oddlužení nemůžu pomýšlet. Pomohlo by sepsat, že veškerý majetek patří přítelkyni a potvrdit notářem?
Z platu je mi stahováno cca 500 Kč měsíčně, to ale ani nestačí na nějakou splátku dluhu, ten stále roste o úroky. Mám nárok na zastavení exekuce? Děkuji.
 
Dobrý den, již zodpovězeno.
 
Dobrý den, chtěl bych se zeptat když má přítelkyně je v insolvenci a chtěl bych aby se přestěhovala ke mě a tím pádem by měla u mě i trvalí pobyt tak zda nehrozí problém aby mi někdo něco nevzal když bude sdílet semnou společnou domácnost?
Co je zapotřebí udělat abych tomuto předešel.
Stačí sepsat že v domě je vše mé a nechat ověřit notářem?
Děkuji předem.
 
Dobrý den,
pokud bylo Vaší přítelkyni schváleno oddlužení, žádný soudní exekutor nyní nesní žádnou exekuci provádět, a pokud Vaše přítelkyně řádně splácí a plní všechny své povinnosti vyplývající ze zákona, ani insolvenční správce neprovádí prohlídky bytu insolvenčního dlužníka.
Pokud bude přítelkyně následně insolvenčním soudem osvobozena od placení zbytku dluhů, žádný exekutor již dále nesmí exekuci provést, neboť dluhy nelze dále vymáhat.
Zároveň v rámci provádění exekucí tak jako tak platí, že soudní exekutor provádí exekuci tak, kde má důvodně za to, že se nachází majetek povinného (dlužníka), což nemá s údajem trvalého bydliště nic společného.
Osobně bych se změny trvalého bydliště nebála, protože to na nastalé situaci nic nezmění a nic tento údaj neohrozí.