Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.535.192

Exekuce a online seznamka - vymáhání dluhu z pravidelné měsíční platby

Odesláno: 
Otevřeno 969 x
1 odpověď
 
Dobrý den
Prosím o dotaz 01/2018 jsem si založil účet na online seznamce, kdy jsme si nejspíše špatně přečetl podmínky a odsouhlasil jsme pravidelnou měsíční platbu.
Po měsíci (02/2018) jsme již nechtěl služby online seznamky využívat a tudíž jsme nezaplatil. Poslali mi varovný email, že můj případ předají exekutorovi a abych zaplatil. Já jsme chtěl tedy zrušit VIP členství a s tím spojenou pravidelnou platbu, ale toto nešlo nikterak zrušit.
Zaplatil jsme tedy, aby mi odblokovali učet a zařádál jsme o zrušení účtu, kdy mi emailem napsali, že bude zrušen do tří týdnů.
Považoval jsme tedy věc za vyřízenou, kdy mi opět poslali několik upozornění, že jsme nezaplatil na další měsíc i přesto, že jsme zažádal o zrušení účtu. Na tyto jsem nereagoval až mi přišel email, že věc předali nějaké právní firmě a ta po mě již požaduje částku i s penálemi.
Mohu se proti tomuto bránit a jak zrušit účet, abych nemusel dále platit?
Na konci emailu firma uvedla odkaz na tyto stránky
www. fairmount. de
Děkuji za odpověď
 
Dobrý den, v daném případě Vám doporučuji si nejprve přečíst podmínky smlouvy a případně všeobecné obchodní podmínky společnosti, pokud je má, s nimiž jste vyslovil založením účtu souhlas. Společnost, která seznamku provozuje, je musí mít zveřejněny. Těchto dokumentech se dočtete, jak smlouvu vypovědět, resp. za jakých podmínek můžete zrušit svoji platební povinnost. V případě nejasností společnost kontaktujte, aby Vám smluvní podmínky vysvětlila; nenechte se odbýt. Následně smlouvu řádně vypovězte či skončete dohodou (dle možností). V současné době zřejmě Váš smluvní vztah se společností trvá nebo přinejmenším Vaše platební povinnost z ní vyplývající. Pokud věc již řeší advokátní kancelář, znamená to, že si bude počítat i vlastní náklady a vše se Vám jen prodražuje. Přesto Vám doporučuji, abyste vše, co dle dotčené smlouvy dlužíte včetně penále a nákladů advokátní kanceláře, zaplatil, neboť v opačném případě bude společnost prostřednictvím advokátní kanceláře usilovat o vydání exekučního titulu (soudního rozsudku) a následně podá exekuční návrh k soudnímu exekutorovi, čímž by se náklady na vymáhání pohledávky, které by po Vás byly vymáhány exekučně, dále nemalou částku zvyšovaly.