Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.522.226

Vymáhání dluhu po insolvenci dlužníka ukončené konkurzem (doplacení do 100% pohledávky)

Odesláno: 
Otevřeno 822 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Jsem věřitel. Na dlužníka byl v roce 2013 uvalen nepatrný konkurs a nyní insolvenční správkyně konkurs ukončila a vyplatila všem věřitelům asi 72% pohledávek.
Mám dále postupovat a na koho se mám obrátit, abych mohl zbylou částku vymáhat po dlužníkovi exekučně. Pokud se totiž nemýlím, tak dlužník v konkursu je povinen zaplatit celých 100% pohledávky i po skončení konkursu.
Mám se rovnou obrátit na nějakého exekutora nebo jít na soud?
Děkuji za odpověď,
David L.
 
Zdravím Vás, v tomto případě je nutné požádat soud o vyhotovení výpisu ze seznamu přihlášených pohledávek, který je exekučním titulem. Vymáhat exekučně pochopitelně můžete pouze zbylých 28% pohledávky a další náklady, příslušenství lze rovněž vymáhat z neuhrazené části pohledávky.
Jen dodávám, že soudní poplatek za vyhotovení výpisu ze seznamu pohledávek činí 150, - Kč, soud na základě Vaší žádosti a po úhradě soudního poplatku výpis ze seznamu pohledávek vyhotoví a Vy na základě této listiny můžete podat návrh na nařízení exekuce u exekutora ze seznamu soudních exekutorů zapsaných u Exekutorské komory ČR (seznam exekutorů) je na stránkách http://www.ekcr.cz). V návrhu na nařízení exekuce je nutné vše popsat a přiložit výše uvedený výpis ze seznamu pohledávek a rovněž i rozvrhové usnesení s doložkou právní moci.