Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.549.413

Exekuce - zabaven majetek nedlužící 3. osoby, vylučovací žaloba k soudu a vyškrtnutí věcí ze soupisky exekuce

Odesláno: 
Otevřeno 994 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
V 08/2016 přišla exekuce na strýce od mé přítelkyně a mě a otci od přítelkyně byly zabeveny věci, které dlužníkovi nenáleží a byly zabaveny na pozemku, který patří otci přítelkyně. Mě bylo zabaveno jedno starší závodní kolo a pak horské kolo, od kterých nemám už bohužel doklad, jelikož jsou 5 let staré.
Teď to půjdeme k soudu to vyřešit. Mám fotografie a čestné prohlášení od kamaráda, že kola patří doopravdy mě, dále máme s otcem od přítelkyně výpis z katastru, že je pozemek je jeho na který vstoupili. I otec od přítelkyně může dosvědčit, že obě kola jsou má.
Máme nějakou šanci na úspěch nebo mám sehnat ještě nějaký další materiál?
Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, šanci na úspěch ve sporu, který běží je od stolu velmi obtížné posuzovat, neboť velice záleží i na tom jak kvalitně je sepsána vylučovací žaloba a rovněž i na tom jakým způsobem argumentuje protistrana. Pokud byste měli více důkazů, které dosvědčují Vaše vlastnické právo k zabaveným věcem je dobré je u soudu předložit, ale mám za to, že účelové sbírání listin již není příliš na místě, neboť důkazy o vlastnictví zabavených věcí jste již předložili.