Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.519.650

Výše odměny exekutora u dluhu 25.000 Kč

Odesláno: 
Otevřeno 1131 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
v roce 2009 jsem přišla o zaměstnání, byl proti mě vydán exekuční příkaz. Vždy když jsem byla zaměstnaná, byla mi exekuce prováděna srážkami ze mzdy.
2014 jsem začala pracovat trvale a tudíž se tyto srážky provádějí již zcela pravidelně. Exekuce byla nařízena pro částku 25 000 s příslušenstvím. Je možné, aby tato částka dosáhla na nějakých 150.000 Kč?
Dále mám ještě dotaz. Byla jsem spoluvlastníkem 1/12 BJ (1/2 bytu). Do doby než jsem byla dlouhodobě zaměstnaná tento můj vlastnický podíl nikdo neřešil. Teď když se provádí srážky mi má polovina byla vydražena. Je možné provádět dražbu, když se uplatňuje jiná forma exekuce?
Velice děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, k první části dotazu uvádím, že takový nárůst pohledávky je možný. Ono záleží na znění exekučního titulu. V době vydání exekučního titulu bylo totiž příslušenství pohledávky dosti vysoké a pokud se tyto dluhy dlouhodobě neřešili, je skutečně možné, že se takto navýšily.
K druhé části dotazu uvádím, že je možné exekuci provádět i vícero způsoby provedení exekuce současně a v praxi tomu tak i skutečně bývá. Takže Váš případ není nijak neobvyklý. Exekutoři jdou obvykle jako první po "penězích", tedy účty povinného a srážky ze mzdy povinného, případně i stavební spoření či penzijní připojištění povinného, poté po nemovitostech povinného, následně i po movitém majetku povinného.