Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.443.923

Exekuce na příspěvek v nezaměstnanosti od Úřadu práce ČR

Odesláno: 
Otevřeno 744 x
1 odpověď
 
Zdravím,
měl jsem nařízenou exekuci na plat, kdy mi byla vždy na účet připsána částka okolo 8000 Kč (výplata). V zaměstnání jsem skončil v červnu 2016, kdy jsem poslední výplatu dostal také 8000 Kč. Ihned jsem nastoupil do jiného zaměstnání kde jsem první měsíc dostal celou část platu bez srážek.
Další měsíc jsem dostal v zaměstnání výpověď a poslední výplata došla cca 7000, - (neodpracoval jsem celý měsíc), předpokládal jsem že exekutor mi z této částky nemůže nic vzít. Následně jsem se přihlásil na Úřad práce ČR a pobírám podporu v nezaměstnanosti cca 6067 Kč.
První a druhý měsíc přišla podpora v plné částce. Nyní je prosinec 2016 a podpora stále nedorazila na účet - jistě mají ještě čas do konce měsíce ale více je zarážející že jsem obdržel email kolem 9. -10.12.2016 o ukončení exekuce. Tím se tedy chci zeptat, je možné že mi exekutor zabavil podporu v nezaměstnanosti na měsíc prosinec 2016?
Nebo ukončení exekuce trvá déle a poslední zaplacená část byla předána v měsíci červnu 2016 a nyní přišlo pouze potvrzení o ukončení.
Děkuji za odpověď, snad jsem to popsal zřetelně.
 
Zdravím Vás, mám za to, že exekuce již byla uhrazena dříve, neboť rozhodnutí o zastavení exekuce z důvodu úhrady pohledávky se vydává až po úhradě celé vymáhané částky, neboť musí být již jasné, že je exekuce již zcela uhrazena. Nelze tedy zastavit exekuci z důvodu úhrady vymáhané částky, která má být teprve uhrazena, protože to by nebylo jasné v jaké výši srážka dojde a zda tedy tato částka bude postačovat k úhradě pohledávky či nikoli. Proto mám za to, že Vám bude podpora v nezaměstnanosti za měsíc prosinec vyplacena v plné výši.