Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.683

Zrušená exekuce - exekutor nevrátil zabavené peníze, jak postupovat?

Odesláno: 
Otevřeno 3495 x
3 odpovědi
 
Dobrý den paní doktorko, prosim vás o radu měla jsem exekucí, ktera byla zcela zrušena pro nepřísluštnost, exekutor vydal exekuční prikaz již před zrušením exekuce na naše členská práva v družstvu k družstevnímu bytu. Požádala jsem odklad ex. druzstvo o tom věděli, nasledne mě bylo vyhověno, i přes to družstvo v prosinci 2012 náse členská práva vyplatila, bez našeho vědomí.
30.01 2014 byla exekuce zcela zrušena. Jak je uvedeno na začátku, dnes (06.06.2016) jsem se dozvěděla že nás z bytu chtějí dát výpověď, že nejsme již členové, až dnes (06.06.2016) jsem se dozvěděla, ze členství vyplatili v roce 2012, že exekutor ex příkaz sice zrušil, ale peníze za podíl nevrátil.
Co mám dělat nyní po dvou letech (2014-2016), nás byt má hodnotu firma 2 miliony členský podíl byl prý 22.000. Jak se máme bránit to není přeci možné vyhrát soud a vystěhovat se a přijít o byt za 2mil. druzstvo nikdy nezaplatilo za opravy vše hradime vždy sami, vymenu oken, sporak, kachlicky a veškeré opravy a údržbu.
 
Zdravím Vás, v tomto případě Vám doporučuji, abyste se se všemi listinami, a to včetně usnesení o zastavení exekuce obrátila na advokáta a vše s ním konzultovala. S sebou vezměte i dnešní výpověď. Osobně nechápu proč Vás družstvo o této skutečnosti informuje až nyní, když to mohlo učinit i mnohem dříve. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. K tomu abych Vám mohla více pomoci by bylo nutné prostudovat všechny listiny, které s danou věcí souvisejí, k čemuž zde není prostor. Přeji Vám hodně sil a pevné nervy.
 
mockrát vám děkuji
 
Zdravím Vás, za málo, Rádo se stalo. Kdybyste v budoucnu cokoli potřebovala můžete se na nás obrátit.