Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.327

Exekuce pro dluh u pojišťovny

Odesláno: 
Otevřeno 1247 x
1 odpověď
 
Dobrý den, nejsem si jista který rok to byl, ale 2005 nebo 2006, mela jsem podnikatelské auto, kterým můj kolega způsobil havarii a já mam zaplatit dluh, který vznikl u pojišťovny. Dotyčný zemřel asi po roce. Dluh je 25.000 Kč plus penále a dělá to celkem 80.000 Kč.
Jenže já jsem to platila a zůstal mi dluh 9.000 Kč. Chtějí po mě celou částku, nerozumím tomu. Jak mám prosím postupovat, zatím jsem se domluvila na 500 Kč měsíčně, ale mám doklady o placeni přes banku, jen ne všechny. Bylo to dávno, platila jsem do doby než mě postihla rakovina a ja přišla o práci. To je do roku 2012.
Nevim co dělat.
Moc děkuji za Vaši pomoc.
Krásný den
 
Zdravím Vás. pokud jste dlužnou částku uhradila, a to i částečně, je nutné podat k soudnímu exekutorovi návrh na částečné zastavení exekuce dle ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. g) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.). V tomto návrhu uveďte, že větší část dluhu jste již uhradila a současně přiložte i kopie dokladů o úhradě dluhu. Dodávám, že by bylo dobré jít do banky a získat co nejvíce dokladů o tom, že dluh byl hrazen a v jaké výši a tyto doklady v kopii k tomuto návrhu rovněž přiložit. Dále uveďte, že s ohledem na úhradu vyšší části dluhu navrhujete částečné zastavení exekuce co do uhrazené částky. Mám za to, že by Vám mělo být vyhověno, a to zvláště pokud úhradu této částky prokážete. Přeji Vám pevné zdraví a hodně štěstí.