Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.627

Protahování exekuce exekutorem a nevymáhání dluhu ač dlužník zaměstnán

Odesláno: 
Otevřeno 1422 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
Při kontrolování své zadluženosti jsem odhalil poslední neuhrazenou exekuci u brňenského exekutora pana Kaciána.
Exekuce je stará 10 let v roce 2006 byla nařízena a nabyla právní moci. Měl jsem více exekucí. Vše jsem zaplatil buď přímo nebo srážkami ze mzdy. Je mi podivné, že přesto, že jsem po celých 10 let pracující, nebylo nařízené zabavení movitých věcí nebo klasické srážky.
Chci exekuci uhradit, ale než kontaktuji advokáta, chci se zeptat nejdříve vás, zda je šance promlčení, případně snížení odměny za zbytečné prodlužování a nabývání úroků, neboť exekutor mohl jednat okamžitě, zaměstnán jsem byl po celou dobu jak jsem uváděl jsem. Vzhledem k tomu že jsem měnil bydliště, nedostalo se mi žádného dopisu.
Děkuji vřele za jakoukoli radu
 
Zdravím Vás, sám uvádíte, že jste měnil bydliště, což by nemělo být překážkou, neboť exekutoři mají přístup do centrální evidence obyvatel. Víte ono je možné, že tato exekuce je již vůči Vám zastavena. Jinak by bylo dosti podivné, proč exekuce nebyla prováděna. Dalším možným vysvětlením by mohlo být i to, že s ohledem na skutečnost, že jste měl více exekucí, exekutor vyhodnotil, že nemá smysl danou pohledávku vymáhat srážkami ze mzdy. Jelikož jste změnu bydliště exekutorovi nejspíš nenahlásil, je možné že z tohoto důvodu nevolil ani exekuci prodejem movitých věcí povinného a exekuce tedy skutečně může být zastavena na návrh oprávněného a nebo exekutorem z důvodu Vaší nemajetnosti. To byste však zjistil nahlédnutím do spisu u exekučního soudu, případně kontaktováním přímo exekutorského úřadu JUDr. Kociána. Konzultaci s advokátem Vám v tomto případě jen doporučuji. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. O promlčení je zatím předčasné hovořit, ale o promlčení se v tomto případě nejspíš nejedná, promlčení se vztahuje na dobu, po kterou může oprávněný vymáhat pohledávku po povinném formou exekuce a nikoli na postup soudního exekutora.