Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.317

Omezení exekuce - hrozba platební neschopnosti splácení ostatních pohledávek dalších věřitelů

Odesláno: 
Otevřeno 1526 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
prosím ještě o radu k dotazu host 3127 - http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/home/dotazy-exekuce/questions/3127-umrti-smrt-veritele-pred-exekuci-vymahani-dluhu-exekutorem.html … exekutorku jsem kontaktovala a napsala dopis o zrušení exekuce na plat zaměstnavatele a zrušení exekuce na učet jelikož mne z účtu strhavají hypotéku a další poplatky a úvěry - pokud příjdu o tento příjem již nebudu schopna splácet jiné pohledávky a dohodla se že mám ještě brigádu a z té jí budu posílat příjem doložený kolik si vydělám řekla dobře a ted nevím přišel mne dopis že nechápe co chci zda zastavit exekuci častečně nebo celou nebo návrh splátek a mám jednoznačně doložit co svým jednáním sleduji. Mne jde o to že chci dlužnou částku splácet ale jen z brigády a ne z platu abych se nedostala do platební neschopnosti splácet ostatní pohledávky před touhle jedinou exekuci. Chtěla jsem se dohodnout z pozustalím o zastavení exekuce kvuli urokum ale asi do dědického řízení nemuže nic dělat nevím co jí mam napsat a jak dál postupovat prosím poradte mi děkuji
 
Zdravím Vás, exekutorce se nedivím, že Vás vyzývá. Podání k exekutorům je vždy nutné psát zcela jednoznačně, aby exekutoři věděli čeho se domáháte. Proto Vám nyní doporučuji, abyste exekutorce stručně a jasně napsala co požadujete, že požadujete hradit splátky výlučně z příjmu z brigádu.
Ano do rozhodnutí o dědictví se již více kromě žádosti o odklad exekuce - viz. odpověď na Váš předchozí dotaz dělat nedá. Po rozhodnutí o dědictví bude zřejmé kdo bude dědicem a jemu poté můžete adresovat žádost o odpuštění úroků z prodlení nebo alespoň jejich části.