Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.549.569

Neobjednané doručené zboží - obchodník hrozí exekucí když nezaplatím kupní cenu za neobjednanou věc

Odesláno: 
Otevřeno 1472 x
1 odpověď
 
Dobrý den, nic jsem si u jedné společnosti neobjednal nikdy jsem sní neměl nic společného, přišel mě domů balíček z dobírkou 3 200 Kč (nikdy jsem nic z této stránky ani z jiné neobjednával, jsou to nějaké doplňky na posilování a já ani neposiluji). Ted mě vyhrožují, že když nezaplatím 320 Kč za nevyzvednutí zásilky, pošlou na mě exekutora. Kde se proti tomu dá případně bránit? Údajně mě dají i do rejstříku dlužníků.
 
Zdravím Vás, na Vašem místě bych se neprodleně poradila s advokátem, kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. Pokud víte od které společnosti je onen balíček, tak kontaktujte přímo tuto společnost a zkuste se domluvit přímo s nimi. V tomto případě by však porada s advokátem byla na místě.
Ony ty hrozby exekutorem nebudou tak horké, neboť, aby po Vás mohl kdokoli cokoli vymáhat musel by mít v rukou tzv. exekuční titul, tedy (zejména soudní rozhodnutí), bez toho totiž nelze pohledávku za Vámi jakožto povinným soudně vymáhat.