Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.555.048

Žádost o odložení exekuce z důvodu splácení ostatních exekucí - nemám peníze na jídlo a živobytí

Odesláno: 
Otevřeno 1668 x
3 odpovědi
 
Žádala jsem exekutorský uřad o odložení exekuce a jako důvad jsem uvedla že již splácím 3 exekuce ve výši 5.000, 3.000 a 1.000 Kč. Důchod mám 10.600 Kč. Zůstává mi již jen 1.600 Kč. Uvedla jsem že jak splatím jednu exekuci tak že budu splácet tu danou exekuci, ale přišlo mě odmítnutí z důvodu nedostatku náležitosti a nedostatek předložených důkazu a tvrzeným skutečnostem. Prosím Vás o radu co je vše potřeba odeslat za důkaz a listiny aby mě bylo umožněno odklad exekuce. Děkuji Vám za odpověď. V. D.
 
Zdravím Vás, každé podání, tedy i žádost o odklad exekuce musí obsahovat alespoň, to komu je určeno, (adresa exekutorského úřadu), spisovou značku … EX … /rok, označení účastníků ex. řízení (oprávněného, a povinného), dále označení čeho se domáháte (žádost o odklad exekuce), dále je nutné popsat proč o odklad exekuce žádáte, na jak dlouhou dobu (max. 6 měsíců) a konečně i důkazy, kterými Vaše tvrzení doložíte, tedy výměr důchodu od ČSSZ, další exekuční příkazy od jiných soudním exekutorů a zejména dohody o splátkových kalendářů s jinými exekutory. Ve Vašem případě by se v případě nevyhovění návrhu na odklad exekuce dalo uvazovat i o návrhu na zastavení exekuce v souladu s ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. e) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.). K tomuto návrhu je však nutné přiložit výše uvedené listiny, tedy rozhodnutí o výši důchodu, exekuční příkazy a dohody o splátkových kalendářích.
 
dobrý den, měla bych jeden dotaz platím exekuci a v dokumentaci byla částka kterou dlužím a kromě toho bylo napsáno že částka je s příslušenctvím nevím co je myšleno s příslušenstvím a co je v tom zahrnuto. Děkuji za odpověď. Dubnová
 
Zdravím Vás, pojem příslušenství se dá vykládat dvěma způsoby, tím prvním je příslušenstvím v užším smyslu. Zde je příslušenstvím myšlen zákonný úrok z prodlení. Příslušenstvím v širším smyslu se myslí zákonný úrok z prodlení, dále i náhrada nákladů řízení, náhrada nákladů právního zastoupení oprávněného, náhrada nákladů exekuce a náhrada nákladů oprávněného. Mám za to, že příslušenstvím je myšlen právě tento širší výklad.