Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.807

Zaplacení dluhu před začátkem exekuce a právo exekutora na náklady řízení (30.000 Kč, dluh 5000 Kč)

Odesláno: 
Otevřeno 1868 x
3 odpovědi
 
Dobrý den.
Mam dotaz ohledne elektřiny. V roce 2012 my byla dana exekuce kvůli neplaceni elektrtiny dluh na elektrarne jsem uhradil v celkove dlužné castce kterou jsem dlužil cca 5.000 Kč ale exekutor si napočítal dalších cca 30 000 Kč (náklady exekuce). Jsem povinen uhradit tuto částku exekutorovi, když elektrárně jsem dlužnou částku uhradil v celkové výši?
Děkuji mnohokrat za radu. S pozdravem R.
 
Zdravím Vás, zde hodně záleží i na tom, kdy jste dlužnou částku uhradil. Pokud byla dlužná částka zcela uhrazena ještě před podáním návrhu na nařízení, resp. před pověřením exekutora k provedení exekuce a tuto skutečnost jste schopen doložit i doklady o úhradě dlužné částky je zde důvod pro zastavení exekuce dle ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. g) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.), s tím, že jste dlužnou částku uhradil oprávněnému ještě před nařízením exekuce, což dokládáte úředně ověřenou kopií dokladu o úhradě pohledávky oprávněnému v celé výši.
Pokud jste však dlužnou částku uhradil až v průběhu exekuce, budete muset uhradit i náklady exekuce, odměnu exekutora a náklady oprávněného, tedy zbylou částku, kterou po Vás exekutor nyní vymáhá.
 
Děkuji mnohokrat za radu R.
 
Zdravím Vás. za málo, rádo se stalo. Kdybyste cokoli potřeboval, můžete se na nás obrátit.