Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.788

Jak zjistit aktuální výši dluhu v exekuci - návod, postup, informace

Odesláno: 
Otevřeno 4304 x
1 odpověď
 
Jak můžu zjistit stav mého dluhu u konkrétního exekutora? Dluh splácím, nevěřím exekutorovi a chtěl bych věděd, jestli není spůsob odpuštění úroků s dluhu. Děkuji
 
Zdravím Vás, patrně Vás zklamu, protože jediný kdo skutečně zná správnou výši Vašeho aktuálního dluhu je prvě exekutor, který tuto pohledávku vymáhá. Pokud mu nevěříte, můžete se obrátit na oprávněného (věřitel, pro kterého je pohledávka vymáhána) kolik mu aktuálně dlužíte.
Možnost podat žádost oprávněného o odpuštění úroků z prodlení zde pochopitelně je. Nicméně, aby tato žádost měla šanci na úspěch je vhodné, aby byla uhrazena jistina pohledávky a Vás by k podání této žádosti vedly vážné osobní důvody, které byste v této žádosti rovněž doložil. Pro úplnost uvádím, že na odpuštění úroků z prodlení ani jejich části není právní nárok a zda bude Vaší žádosti vyhověno či nikoli je čistě na oprávněném. Žádost o odpuštění úroků z prodlení nebo jejich části pošlete oprávněnému, ale v kopii na vědomí bych ji zaslala rovněž i soudnímu exekutorovi.