Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.896

Dlužník nebyl dopisem upozorněn na exekuci - je to v pořádku?

Odesláno: 
Otevřeno 1369 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
26.2.2016 jsem se jen čistě náhodou dozvěděl o exekuci na bankovní účet tím, že jsem se chtěl podívat na stav účtu a pak jsem se dozvěděl že jsem v mínusu tím že mám exekuci na VZP. Jde tedy o to že kdybych se nepodíval tak bůh ví jak dlouho bych o tom nevěděl neobdržel jsem žádné kontakty na exekutora ani dopis ze se něco takového vůbec děje tím pádem nemám žádné spojení na exekutora a moje kamarádka si nechává zasílat mateřskou na můj účet zda-li je možné si ty peníze vyzvednout z účtu ale na to jsem už asi odpověď dostal tím že mi z platu nesmí být pouze jedenkrát zabavená částka životní minimum děkuji předem za odpověď jak by se dal tento exekuční postup řešit když mi vlastně zatajili kontakt na exekutora
 
Zdravím Vás, exekuční příkaz k přikázání pohledávky z účtu povinného by Vám měl být brzy doručen. Tyto exekuční příkazy se nejdříve doručují bance a až poté povinným.
Pokud potřebujete peníze tak můžete zajít na pobočku banky, u které máte veden účet a zde v souladu s ust. § 304b odst. 1 občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.) a požádat o výplatu nezabavitelné částky, tedy dvojnásobku životního minima, tj. cca 6.800,- Kč. Tato částka by Vám měla být vyplacena. O výplatu této částky však můžete požádat pouze jedenkrát po celou dobu vedení exekuce přikázáním pohledávky z účtu povinného. O tomto byste však měl být exekutorem poučen. Jedná-li se o exekuci od VZP, tak tuto exekuci může vést buď exekutor nebo VZP samotná. To se však dozvíte až Vám bude exekuční příkaz doručen.