Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.227

Exekuce pro dluh u Telefonica O2 - dluh splacen a O2 chce další nedoplatek

Odesláno: 
Otevřeno 2048 x
5 odpovědí
 
Dobrý den.
Chtěla bych zjistit jak je možné, že jsem zaplatila exekuci. která je na mě mířena od 11.7.2012 za paušál u Telefonica O2, kde jsem měla dluh který jsem zaplatila již minulý týden a i přesto mě přišla zpráva že u nich mám pořád nedoplatek 2.297,42 Kč.
Je pravda, že to mám splaceně jak mi bylo řečeno na exekučním úřadě nebo ještě někde dlužím nějake peníze?
Děkuji.
 
Zdravím Vás, ono je možné, že oprávněný O2 Czech Republic, a. s. dosud neobdržela peníze od soudního exekutora. V tomto případě bych tedy věřila soudnímu exekutorovi a oprávněnému (O2 Czech Republic) bych zaslala kopii rozhodnutí o zastavení exekuce od exekutora.
Dalším možným vysvětlením by mohla být skutečnost, že jste O2 Czech Republic neuhradila včas poplatek za telefon či mobilní internet. Toto já již nezjistím. Popřípadě by nebylo od věci se obrátit přímo na O2 Czech Republic.
 
dobrý den! já již na o2 volala a tam mi právě řekli že oni už to nemohou dohledat protože je to exekučně ale i přesto mi od nich přišla ta sms zpráva proto jsem s toho trochu zmatená když i vlastně na exekuci řekli že to je uhrazené. děkuji za odpověd
 
Zdravím Vás, v tom Vám asi neporadím, ale určitě bych věřiteli zaslala usnesení o zastavení exekuce, a pokud by stále trval na tom, že máte dluh, bylo by nutné jej uhradit. Více Vám bohužel poradit nemohu, protože jsem neviděla žádnou listinu k této věci, tedy ani usnesení o zastavení exekuce ani např. fakturu za vyúčtování telekomunikačních služeb.
 
dobry den! mam problém exekuci jsem jiz zaplatila a je uoncena uz mam i vyrozumeni o tom ale i presto mi bylo receno ze na o2 eviduji casstku 4000 kc a na pohledávkách co je narizena na moji matku je castka 1 970 kc a přitom mi o2 tvrdi ze je vse na me jmeno tak proc hledaji moji matku za dluh který jsem jiz zaplatila. ptala jsem se i na to jesi to není jiny dluh ale když mi poslali dokument o te pohledávce na moji matku tak ty faktury sedi s temi co ja uz zaplatila. potrebovala bych vedet jak to mam resit nebo s kym rotoze každý s kym jsem mluvila mi řekl uplne něco jiného. dekuji za pomoc a informace
 
Zdravím Vás, v tomto případě bych tedy O2 zaslala pravomocné usnesení o zastavení exekuce. Pokud by to nepomohlo a O2 by po Vás úhradu této částky stále požadovala, bylo by nutné se v této věci obrátit na advokáta, který by Vás v této věci zastupoval při jednání s věřitelem (O2). Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. K advokátovi s sebou vezměte veškeré listiny, které máte k této věci k dispozici, tedy jak upomínky o úhradu "dlužné částky", tak i pravomocné usnesení o zastavení exekuce. Mám za to, že více již nevymyslím.