Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.620

Zastavení nebo přerušení exekuce pro nemajetnost dlužníka (veškerý majetek byl vydražen a prodán)

Odesláno: 
Otevřeno 1162 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
trestnou činností jsem způsobila škodu ve výši 6.000.000 Kč zaměstnavateli. 2011 byla na mě vydána exekuce na majetek a veškeré příjmy, byl mi zabaven veškerý movitý i nemovitý majetek a prodán v dražbě, zůstaly mi jen osobní věci a 2,5roku jsem byla ve výkonu trestu ve věznici. Po návratu bydlím u dcery v jejím RD, mám pronajatou 1 místnost a pečuji o své 80leté rodiče, kteří zde také bydlí a z tohoto důvodu jsem zaměstnána na zkrácený úvazek 6 hodin denně za mzdu cca 10.000 Kč měsíčně, na kterou mám exekuci, takže mi zůstává cca 6.800 Kč na měsíc.
Dražbou majetku jsem sice uhradila asi třetinu dluhu, ale velká část padla na odměnu exekutora a přibývají úroky z prodlení, takže mi exekutor pořád eviduje dluh víc než byl původně. Chtěla jsem se zeptat, jestli je nějaká možnost po dohodě s firmou, které jsem škodu způsobila, zastavit exekuci - už žádný majetek nemám a za svůj výdělek si ani žádný nepořídím, že bych splácela dluh dle mých možností přímo firmě na základě splátkového kalendáře, bez poplatků exekutorovi. Jednou větou řečeno: je možné zastavit exekuci a splácet poškozenému na základě nové dohody o splátkách?
Děkuji za odpověď
 
Zdravím Vás, můžete podat exekutorovi návrh na zastavení exekuce dle ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. e) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.). Argumentujte tak, že jste již uhradila co bylo ve Vašich silách, Váš majetek byl zpeněžen a další majetek, který by bylo možné zpeněžit již nemáte.
Mám za to, že oprávněný možná na Váš návrh přistoupí, ale mám za to, že exekuce je pro něj přece jen jistější. Navíc mám za to, že výrok o tom, že jste povinna nahradit škodu dle svých možností, je dle mého názoru nedokonalým exekučním titulem, jelikož více již ve Vašich možnostech není.