Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.937

Exekuce na invalidní důchod - maximální zabavitelná částka, kolik Kč zůstane důchodci po exekuční srážce?

Odesláno: 
Otevřeno 1469 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Psal jsem 01/2016 na stránku naseduchody.cz s dotazem kolik bych měl mít invalidní důchod po změně na 3. stupeň a napsali mi že 9 505 Kč.
Dnes (16.02.2016) mi přišel dopis z české zprávy sociálního zabezpečení ČSSZ o provádění srážek z důchodu, jelikož mam exekuci z Essoxu. V dopise stojí, že měsíčně budu mít srážku 1.129 Kč a já se chci zeptat kolik mi bude vypláceno na ruku? Ovšem si nejsem jist zda v poradně naseduchody.cz mi vypočetli správnou částku těch 9 505kč. A z doplatku důchodu bych měl mít srážku prý 3 394kč, tak kolik by měl činit doplatek zpětně na ruku? A co znamená věta "Nezabavitelná částka pro povinného činí 6 178 Kč"?
To znamená že by mi ve finále zbyla z důchodu jen tato částka?
Děkuji za odpověď
 
Zdravím Vás, ono bude lepší až obdržíte přímo rozhodnutí os ČSSZ o výši důchodu. Poté bude možné přesně určit i srážky z důchodu. Předtím Vám poradit v této věci bohužel nemohu. V předchozích odpovědí jsem počítala s důchodem ve výši 9.505,- Kč, kde jsem Vám rovněž vypočetla i výši srážek z důchodu a i to kolik by Vám mělo být, za předpokladu, že by Váš důchod činil skutečně 9.505,- Kč.
K vysvětlení věty nezabavitelná částka pro povinného činí, to znamená, že povinnému bude z důchodu vyplácena částka ve 6.178,- Kč. Doufám, že Vám tato odpověď dostačuje,