Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.565

Ukončena exekuce, věřitel chce další peníze z dohody o vzniklém dluhu

Odesláno: 
Otevřeno 1248 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
2008 byla na mé podána exekuce, kterou sem celou do roku 2012 doplatil. Exekutor i soud mi to potvrdil. Mám originály usnesení a rozhodčí nález.
2015 sem měl být automaticky smazán z registru neplatičů (Solus) ale nestalo se tak.
Volal sem věřiteli. Ten mi sdělil, že se ozve. Bylo zjištěno od exetura, že si věřitel nechal zaslat výpis ze sem to zaplatil a kolik. Vůbec nevěděl, že to mám od roku 2012 doplaceny. O to by tak nešlo, ale chce věřitel ještě 25.000,- za DUD (dohoda o vzniklém dluhu) k té exekuci. Rozhodčí nález byl v roce 2005, dohoda o vzniklém dluhů v roce 2006 a usnesení od soudu na exekuci v roce 2008! Vše pod jedním číslem jednacím.
Paní mi nabídla slevu 5000 když to uhradím najednou. V dohodě o vzniklém dluhu prý bylo smluveno, že do 10 dnů vše v roce 2006 uhradím. Nechal sem si poslat od profirealu (věřitel) kopií a tam je úplně něco jiného. Pod hlavičkou nadpis splátkový kalendář. Nevěděla, že sem něco platil a kdy. Říkal sem si, škoda že sem se zajímal o výmaz a po deseti letech by se to smazalo tak či onak. Ale je to takhle. Moc vás tímto prosím o pomoc jak dál postupovat.
Děkuju za odpověď a Hezký den
 
Zdravím Vás. mám za to, že pokud tato "dohoda" není součástí exekučního titulu neměl by věřitel tyto peníze po Vás požadovat. Proto Vám nyní doporučím, abyste k této věci vzal veškeré doklady jako je usnesení o zastavení exekuce, ona listina (splátkový kalendář) od věřitele a další podklady o této exekuci a poprosil o pomoc v této věci advokáta. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. Přeji Vám hodně štěstí a pevné nervy.